Imatge

L'Ajuntament de Calp, a través de la regidoria de Planificació Turística, ha llançat una campanya sota el nom “Cuida de Calp hui. Gaudeix-lo sempre” amb la finalitat de fomentar un turisme responsable i sostenible en la localitat.

 

La campanya consistix en la difusió de mupis amb una imatge del Penyal d’Ifac del qual brollen multitud de plantes i espècies vegetals i amb una falda poblada d'arbres per a conscienciar al turista i al resident sobre la importància de cuidar l'entorn. Així mateix, es distribuirà un fullet amb un decàleg de bones pràctiques per a aconseguir un Calp més sostenible. En este sentit, s'incentiva a explorar i protegir Calp sense deixar fem cuidant de la biodiversitat durant les visites, a contemplar la fauna de Calp a distància, a reduir l'ús de l'aigua en dutxes i reg, a més d'usar correctament els contenidors i a fer un consum responsable de l'energia. Es convida, així mateix, als turistes a compartir les tradicions locals, a comprar en el comerç calpí i a degustar la gastronomia local en els restaurants del municipi així com a passejar pels seus carrers mantenint l'entorn net i cura, entre altres consells.

 

El fullet serà repartit a través de bustiada així com des de les oficines de turisme i ha sigut editat en castellà, valencià i anglés.

 

D'altra banda, es durà a terme la difusió de la campanya a través de bici mupis, mupis mòbils que permetran difondre el missatge de la necessitat d'un turisme més responsable i sostenible en diferents punts de la localitat. I es completarà la campanya amb una part en línia a través de xarxes socials i de la geolocalització del mòbil.

 

Esta iniciativa forma part del Pla de Sostenibilitat Turística de Calp i serà subvencionada en la seua part offline pel Patronat Costa Blanca de la Diputació d'Alacant.

 

”Hem volgut utilitzar una imatge cridanera per a la campanya amb la finalitat de captar l'atenció i cridar a la reflexió que si no cuidem el Calp de hui al final el Calp del futur serà únicament una realitat virtual, no tindrem res”, ha assenyalat la regidora de Planificació turística, Mireia Ripoll. I ha insistit que la campanya encara que està dirigida tant a turistes com a residents es vol incidir en el missatge que el turista té la mateixa responsabilitat que el local per a fer de Calp un municipi més sostenible i més amigable”.