Calp pots observar la influència del pas de diferentes civilitzacions mentre recorres les seues típiques cases marineres.

Contempla les restes de la Edat del Bronze i la època ibèrica al Museo de Historia de Calp i coneix millor la civilització romana al jaciment de los Banys de la Reina, un dels conjunts arqueològics més importants de la seua categoria en tota la Hispània Romana. La Pobla medieval d’Ifac, donada la seua importància i riquesa, també té una representació especial dins del museu.

Al casc antic pots contemplar restes de la muralla que va protegir Calp dels atacs musulmans i el Torreó de la Peça, que en el seu temps tenia una peça artilleria i que actualment alberga el Museo del Coleccionismo. No oblides visitar l'antiga església d'estil mudèjar, construïda el s.XV damunt d'una antiga capella de la conquista cristiana. 

El Forat de la Mar, un forat obert en la muralla quan va acabar l' amenaça pirata, l' arrabal, la Ermita de San Salvador y la vista panoràmica del conjunto arquitectònic de l’arquitecte Ricardo Bofill de finals del s.XX són altres llocs que no et pots perdre.

L’antic ajuntament, convertit en Sala d’Exposicions, es troba al costat del solar ocupat per l' històric portal, un antic punt d’accés emmurallat, conegut popularment com El Portalet.